Italiensk tomatsalat

Italiensk tomatsalat – Med smagen af Italien

10 minutter2 Personer

Denne Italienske tomatsalat, eller ’caprese’, er en klassiker fra det napolitanske køkken. Retten er hurtig og nem at lave og kan anvendes som en antipasto (før maden) eller som vegetarisk tilbehør til hovedretten.

Vi har til denne opskrift fundet nogle danske solmodne tomater og en frisk blød mozzarella samt de lækreste smagfulde råvarer fra det italienske køkken til at lave en uimodståelig tapenade. På toppen af herligheden finder du Crickster’s Insnack333 – Smagen af Italien, der bidrager med et luftigt knas og en smagspalette, der komplementerer denne Italienske klassiker – velbekomme.

Ingredienser

Tapenade: 

  • 1 lille rødløg 
  • ½ dl sorte oliven u/sten 
  • 1 håndfuld frisk basilikum 
  • 1 spsk. Olivenolie 
  • 1 ½ spsk. Balsamico 

Salat: 

  • 4 blommetomater 
  • 1 frisk mozzarella  
  • 1 glas insnack333 med smagen af Italien

Fremgangsmåde

  1. Snit rødløget fint, skær de sorte oliven i skiver og hak ¾ af den friske basilikum. Bland ingredienserne med balsamico og olivenolie i en lille skål. 
  2. Vask tomaterne, fjern stilken og skær dem ud i skiver. Dræn mozzarellaen og skær den ud i skiver.  
  3. Kom skiftevis tomat og mozzarella i et flydende lag på et serveringsfad og hæld tapenaden over.   
  4. Top salaten med Crickster’s insnack333 – Smagen af Italien.
  • Ristet melorme
    Smagen af Italien

    Vurderet 4.50 ud af 5
    44.95 DKK
    Tilføj til kurv
Dansk