Mexicanst salat

Mexicansk salat - spiselige insekter

Mexicansk salat  – Med smagen af Mexico

10 minutter4 Personer

Vi i Crickster er helt pjattede med det Mexicanske køkken. Et køkken med unikke smagsnuancer og oplevelser igennem aromatiske krydderier, stærke chilifrugter, syrlige lime, knasende tilbehør, samt friske og sprøde råvarer. Derfor syntes vi i alle skulle have chancen for at få jeres egen lille bid af Mexico igennem Crickster’s bud på en Mexicansk salat.

I denne salat finder du smukke farve kombinationer fra de rødbrune kidney bønner blandet med de røde tomater og peberfrugter, samt et væld af farver fra de gyldne majs, den lilla sprøde radicchio, de grønne bønner og jalapeños. Hele herligheden bliver toppet med Crickster’s sprøde, smagsgivende og næringsrige Insnack333 – Smagen af Mexico – velbekomme!

Ingredienser

  • 2 dåse kogte bønner
  • 1 dåse friske majs
  • 150 g haricot verts
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 forårsløg
  • 250 g cherry tomater
  • 150 g af årstidens sprøde salat; evt. grønkål, spidskål og rødkål
  • 1 lime
  • (½ dl jalapeños)
  • 1 glas insnack333 med smagen af Mexico

Fremgangsmåde

  1. Hæld bønnerne og majs i en fin si og rens dem under koldt rindende vand indtil vandet er klart.
  2. Skyl den sprøde salat, forårsløg, peberfrugt og cherry tomater. Snit den sprøde salat fint.
  3. Skær bunden af forårsløget af og snit fint. Skær haricot verts i 2 cm stykker og peberfrugten ud i tern. Halver cherry tomaterne og limen.
  4. Kom alle ingredienserne undtagen lime i en skål og pres en skvis limesaft ud over blandingen, samt en gang hjemmesyltede rødløg, se opskriften her.
  5. (Er du til stærke sager kan der tilsættes jalapeños)
  6. Top salaten med Crickster’s insnack333 Smagen af Mexico.
  • Roasted mealworms- taste of mexico

    ristet melorme
    Smagen af Mexico

    Vurderet 4.67 ud af 5
    44.95 DKK
    Tilføj til kurv

Hjemmesyltet rødløg a’la Crickster

10 minutter4 Personer

Ingen mexicansk ret er fuldendt uden en gang hjemmesyltede rødløg, der med sin unikke smagsprofil og flotte rosa farve komplementerer enhver Mexicansk ret. Dette er Crickster’s eget take på en hurtig omgang syltede rødløg.

Fremgangsmåde:

  1. Tilføj sukker, salt, peberkorn og insektmel til en lille sauce gryde. Tilføj eddike og rør indtil sukker og salt er opløst. Kom et låg på gryden og bring blandingen i kog over mellem-høj varme.
  2. Skær rødløget over på midten og snit rødløget i lange tynde skiver. Pil hvidløget og knus det under knivbladet, så hvidløgets lækkerier bliver frigivet. Tilføj løg og hvidløg i en varmefast skål.
  3. Når det eddikeblandingen koger, hæld blandingen over løgene og hvidløg*. Pres løgene ned, så alle stykkerne er dækket, efterfølgende ligges blandingen til afkøling ved stuetemperatur.
  4. Når blandingen er kølet ned til stuetemperatur, kan løgene bruges eller også kan de passende opbevares i køleskabet i en beholder i op til 4 uger.

Ingredienser:

  • 3 spsk. sukker
  • 5 spsk. salt
  • ½ tsk. peberkorn
  • 1 tsk. insektmel (fårekylling, mellarve eller buffalo larvemel)
  • 250 ml hvid eddike
  • 3 store rødløg
  • 1 hvidløgsfed
Dansk